Bij Albert Heijn is de beslissing definitief. De supermarktketen haalt eerder dan verwacht alle tabak uit de schappen.

Het bedrijf maakte dit zelf bekend op de eigen site. Per 1 januari aanstaande verkoopt Albert Heijn geen tabaksproducten meer in de fysieke winkels, en sinds vorige week is de online-verkoop van tabak ook al gestopt. Overigens blijkt dit alleen voor de eigen winkels van AH te gelden; de franchisehouders, in totaal 278 winkels, mogen zelf besluiten of ze per 1 januari of per 1 juli 2024 de tabak definitief uit de schappen halen.

Hoewel het management van Albert Heijn tot in het recente verleden altijd bleef volhouden met de 'markt mee te bewegen' bij de tabaksverkoop, komt deze stap zeker als een verrassing.

Op de eigen site meldt Albert Heijn: 'Albert Heijn is voorstander van de beweging naar een rookvrije generatie. Om een blijvende gedragsverandering en een rookvrije generatie te realiseren is het van belang dat alle verkopende partijen en andere betrokken spelers, groot en klein, hier samen in optrekken.'

Update: Albert Heijn meldde aan onze collega's van Tabaknee.nl dat het bedrijf niet van plan is om apart extra tabakswinkeltjes te openen of een nieuwe formule te gaan beginnen. 

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid