kinderen en mascotte met spandoek met daarop de tekst Wij willen een rookvrije sportvereniging

Bij een wedstrijd in het Goffertstadion van voetbalclub NEC in Nijmegen zijn door controleurs van de NVWA rokende supporters waargenomen. Hiervoor krijgt de club een boete van 600 euro.

Om voetbalsupporters rookvrij van hun sport te kunnen laten genieten, zijn voetbalstadions van Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie sinds het seizoen van 2021 volledig rookvrij. Om te controleren of iedereen in het stadion zich aan dit rookverbod houdt, kunnen er controles plaatsvinden door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Bij een wedstrijd in het Goffertstadion van voetbalclub NEC, is tijdens zo’n controle geconstateerd dat meerdere supporters zich niet aan het rookverbod hielden. Door deze overtreding kreeg NEC een boete van 600 euro. Dit bedrag zal in het geval van volgende overtredingen verdubbelen, tot een maximum van 4500 euro. Om te voorkomen dat het zo ver komt, belooft de voetbalclub strengere maatregelen te nemen om het rookverbod beter na te leven. Zo wil NEC dat medewerkers van het stadion strenger gaan controleren en rokende supporters sneller gaan aanspreken. Op de website van de club staat het dringende verzoek aan de NEC-supporters om zich aan het rookverbod te houden, door te benadrukken dat een volgende overtreding de club veel geld kan kosten. Ook wordt vermeld dat één rokende supporter die wordt gezien door een controleur al genoeg is voor een volgende boete.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid