Morgenmiddag zal de heer Blok, Voorzitter van de vaste Kamercommissie voor VWS, een petitie van Clean Air Nederland over rookvrije restaurants in ontvangst nemen. Dit gebeurt kort vóór aanvang van het Kamerdebat over rookvrije horeca.

In de petitie eist Clean Air Nederland invoering van wetgeving voor rookvrije restaurants, met prioriteit voor plaatsen waar veel kinderen komen zoals pannenkoekenrestaurants.

Dit voorjaar heeft Clean Air Nederland intensief campagne gevoerd voor rookvrije (pannenkoeken)restaurants; we zijn in positieve zin verrast door het enorme draagvlak onder bezoekers voor rookvrije restaurants.

Uit een enquête die Clean Air Nederland dit voorjaar heeft gehouden onder bijna 1000 bezoekers blijkt het draagvlak voor rookvrije pannenkoekenrestaurants enorm te zijn:
meer dan 80% wenst een geheel rookvrij pannenkoekenrestaurant! Voornaamste motivatie van bezoekers is de schadelijkheid van meeroken: tienduizenden kinderen krijgen jaarlijks ernstige luchtweginfecties als gevolg van meeroken.

Uit diezelfde enquête blijkt het draagvlak voor rookvrije restaurants met ruim 70% ook zeer groot te zijn. Een NIPO-enquete uit de zomer van 2003 ondersteunt deze getallen.

"Ondanks het enorm draagvlak voor rookvrije restaurants en de schadelijkheid van meeroken neemt de horecabranche zelf haar verantwoordelijkheid niet. Zij blijft haar werknemers en bezoekers een ongezonde (werk)omgeving bieden. Daarom dient de wetgever op te treden." aldus Willem van den Oetelaar, voorzitter van Clean Air Nederland.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid