meldpunt
word lid

De Amerikaanse voedselwaakhond FDA (Food And Drug Administration) heeft sinds 2009 de bevoegdheid om tabaksprodukten actief te controleren en zonodig te verbieden, zie dit eerdere artikel.

De FDA heeft nu van 4 typen 'sigaren' vastgesteld dat ze zoetmakers bevatten. Deze zijn verboden omdat ze kinderen kunnen verleiden om te gaan roken en zo verslaafd te raken.

De fabrikanten van deze 4 sigaren, allen tabaksproducenten die bij het grote publiek niet bekend zijn, hebben deze sigaretten sigaren genoemd zodat ze niet onder de regulering van de FDA zouden vallen. De FDA trapte hier echter niet in en heeft alle 4 de frabrikanten een waarschuwingsbrief gestuurd omdat de 'sigaren' wel degelijk onder de definitie van sigaretten vallen (de Tobacco Control Act), omdat het waarschijnlijk is dat ze, gezien hun verpakking en uiterlijk, als sigaretten worden verkocht.

De fabrikanten, Swisher International LLC, Cheyenne International LLC, Prime Time International Co. and Southern Cross Tobacco Company Inc, hebben 14 dagen de tijd om te reageren en zo een flinke boete of een rechtszaak te voorkomen.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid