meldpunt
word lid

Radio 1 heeft voor het programma-onderdeel Stand.nl een stelling vandaag over Wereld Niet Roken Dag. In de uitzending reageerde ook staatssecretaris Blokhuis.

 

Hij is bezig op diverse terreinen om het roken terug te dringen. Hij is blij met het besluit van Lidl gisteren de tabak uit te faseren, en is in overleg met de supermarktsector voor verdere stappen. Daarnaast bekijkt hij of middelen om te stoppen met roken van het eigen risico kunnen worden afgehaald, omdat die nogal prijzig zijn.

Op de vraag van de presentatrice of hij voor een rookverbod op terrassen is, omdat heel veel openbare ruimte nu richting rookvrij gaat, zegt Blokhuis dat een rookverbod op terrassen onontkombaar zal zijn.

Een andere opvallende uitspraak is dat hij een rookverbod in de auto met kinderen, zoals recent ingevoerd in België, niet ziet zitten, en dat longarts Wanda de Kanter in dat besluit een voorname rol speelde. Hij ziet het niet zitten om rokers individueel te straffen, maar wil ze juist helpen. Een rookverbod in de auto met kinderen is juist een straf voor de roker die er niet vanaf kan komen.

Doet u mee met de stelling?

Luister hier naar de volledige uitzending.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid