meldpunt
word lid

In het vorige college in Amsterdam was wethouder Eric van der Burg (VVD) de drijvende kracht achter het rookvrij-beleid. Opvolger Marjolein Moorman zet dit beleid voort.

Nu hij geen wethouder meer is was het even de vraag of het door hem ingezette beleid zou worden voortgezet. De nieuwe wethouder, Marjolein Moorman (PvdA), heeft aagegeven dat zij dat inderdaad gaat doen.

Moormans eerste daad op dit terrein was de aankondiging dat ze in gesprek gaat met Artis, het dierenpark waarover wordt geklaagd dat er veel werd gerookt/geblowd terwijl er veel kinderen zijn.

Moorman gaat nu het subsidiebeleid van de gemeente zo aanpassen, dat nieuwe subsidies alleen worden verstrekt als bijvoorbeeld het dierenpark - dat veel subsidies krijgt van de gemeente - een rookvrije omgeving biedt. Op dit moment kan de voorwaarde al worden opgelegd, maar is deze niet bindend. Moorman gaat uitzoeken hoe dit bindend kan worden gemaakt.

Naast het overleg met Artis krijgen alle sportparken, speeltuinen en attracties binnenkort een brief waarin hen wordt gevraagd om zoveel mogelijk mee te werken aan een rookvrije omgeving.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid