meldpunt
word lid

De gemeente Voorschoten (tussen Den Haag en Leiden) gaat onderzoeken of er een aantal rookvrije zones kan worden ingesteld, naar het voorbeeld van Groningen.

Een motie van GroenLinks werd tijdens de raadsvergadering van 13 november overgenomen door het college. Wethouder Mol gaat dit idee meenemen bij het invullen van het lokale gezondheidsbeleid.

Rookvrij zones Voorschoten

Voorschoten Voorschoten gaat mogelijk naar Gronings voorbeeld rookvrije gebieden instellen. Groningen regelde onlangs via de Algemeen Plaatselijke Verordening dat instellingen bij de gemeente kunnen vragen om een rookverbod op bepaalde plaatsen. De gemeente kan op grond van de APV toestemming geven. Wordt er toch gerookt, dan kan de politie optreden. Het verzoek kwam dinsdag van GroenLinks. De fractie wil dat vooral het roken in de nabijheid van kinderen en jongeren stopt. Wethouder Nanning Mol neemt het idee mee bij de invulling van het lokale gezondheidsbeleid. Burgemeester Pauline Bouvy, die over de APV gaat, zoekt uit of ze ook andere zaken dan alleen het roken, op deze manier via de APV kan regelen. Als voorbeeld noemde ze alcoholgebruik.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid