meldpunt
word lid

Gemeente Groningen wijst de eerste drie rookvrije zones aan bij het UMCG, het Prins Claus Conservatorium (Hanzehogeschool) en Alfa-college.

In september 2018 heeft de gemeenteraad een wijziging op de APV aangenomen om in gebieden in de openbare ruimte aan te wijzen waar het verboden is hinder te veroorzaken door het verspreiden van schadelijke (rook)gassen. Aan instellingen is de keuze gelaten om rookvrije zones aan te vragen, er zijn 13 aanvragen binnengekomen. De 3 zones zijn nu rond de hoofdingang van het UMCG, het plein voor de Hanzehogeschool en bij een middelbare school het Alfa-college. De aanvragers zijn zelf verantwoordelijk voor de inrichting van deze zone en het handhaven.

Voordat op deze plekken definitief niet meer gerookt mag worden, heeft de gemeenteraad nog de mogelijkheid om te reageren. Wethouder Mattias Gijsbertsen: “De schade van roken voor de gezondheid is buitengewoon groot. We willen daarom voorkomen dat de volgende generatie nog begint met roken. De gemeente steunt organisaties die proberen om negatief voorbeeldgedrag tegen te gaan, vooral rond kinderen. Ook steunt de gemeente hun doel om hinder door rook voor bijvoorbeeld longpatiënten te vermijden. Met het aanwijzen van deze rookvrije zones rondom toegang naar hun gebouwen komen we hieraan tegemoet.”

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid