meldpunt
word lid

Met ingang van het seizoen 2020-2021 mag er in alle voetbalstadions van clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet meer worden gerookt.

De competities hebben dit besloten in samenwerking met de KNVB. Meer informatie op de website www.rookvrijevoetbalstadions.nl

Veel clubs hebben al initiatieven getoond met rookvrije vakken in het stadion voor jeugd en gezinnen of trainingsaccommodatie. Wedstrijden van het Nederlands elftal en andere vertegenwoordigende elftallen zijn al een aantal jaar rookvrij.

We vragen aan alle rokers: "Laat anderen die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Passief meeroken is namelijk hinderlijk en ongezond. Supporters kunnen op een tribune, met grotendeels vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers", melden de initiatiefnemers. Bezoekers die toch roken zal vriendelijk worden gevraagd te stoppen, anders volgen er sancties.

Niet alleen de stadions van alle profclubs worden rookvrij: in 2024/25 zullen ook alle amateurcomplexen volledig rookvrij zijn.

De aandacht en artikelen in de media:

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid