meldpunt
word lid

Een aantal kleinere initiatieven in Kloetinge, Enschede, Son en Breugel, Laren, Weesp en Zwolletrok de aandacht deze week. een overzicht:

In Kloetinge vond de Rookvrije Generatie de weg naar een nieuwe sport, jeu de boules. De plaatselijke jeu-de-boules-baan is rookvrij gemaakt. Wethouder Van der Reest kwam deze persoonlijk rookvrij verklaren.

In Enschede hebben de 3 kinderboerderijen, Noord, ’t Wooldrik en De Wesseler, zichzelf rookvrij verklaard. De nieuwe regel gaat op maandag 1 juli in.
Lees hier het volledige artikel

In Son en Breugel heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen (van D66) om de gemeente rookvrijer te maken. De motie gaat over 'voor het gemeentehuis, op de stoep als je je kind op gaat halen, na het sporten voor de sporthal of in de speeltuin'. Wethouder De Bruin en burgemeester Gaillard stelden meteen maatregelen voor in en rond het gemeentehuis. Lees hier het volledige artikel

In de regio rond Laren en Weesp is een rookvrij-estafette geweest. In de gemeenten werden 6 speelplaatsen rookvrij. Aanleiding was de nationale buitenspeeldag. Jammer genoeg regende het zo veel dat veel estafette-onderdelen daardoor letterlijk in het water vielen. In Laren liet de wethouder zich niet tegenhouden door een hoosbui, zie bovenstaande foto. in Weesp lukte het ook, daar was het net even droog.
Lees hier het artikel over Laren
Lees hier het artikel over Weesp

In Zwolle nam hockeyvereniging HC Zwolle het besluit om per 1 september geheel rookvrij te worden.
Lees hier het stukje op hun eigen site

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid