meldpunt
word lid

Een aantal rookvrije initiatieven in Voorschioten, Almelo, Utrecht en Rotterdam kon afgelopen week weer opgetekend worden. Een overzicht:

  • In Voorschoten (tussen Den Haag en Leiden) werd afgelopen dinsdag een zogeheten Zorgtafel gehouden, vrij naar de overlegtafels voor het Nationaal Preventieakkoord. In Voorschoten gaat het als eerste om het roken terug te dringen. De gemeente is bezig met een actieplan. Bemoedigend was wel dat van de aanwezigen uit de zorgsector vrijwel niemand bleek te roken, waar vroeger juist in deze sector veel werd gerookt. Het draagvlak voor maatregelen was groot, en de horeca in de gemeente werd opgeroepen hun terrassen rookvrij te maken.

  • In Almelo gaat het Sportbedrijf verder met het initiatief waar ze twee jaar geleden mee begonnen. Op 31 oktober organiseren ze een conferentie over 'Op weg naar rookvrij'. De GGD is mede-organisator. Dit meldt het Sportbedrijf op Twitter.

  • In Utrecht heeft wethouder Everhardt het plan gelanceerd om bus- en tramhaltes rookvrij te maken. Everhardt gaat in gesprek met de verschillende vervoerders. Van een rookverbod zal overigens geen sprake zijn, hij mikt op een positieve insteek waarmee draagvlak gecreëerd moet worden.

  • Het verzoek in Rotterdam van de wijkraad Katendrecht om een rookvrije zone in te stellen heeft effect gehad! Wethouder De Langen heeft aan de wijkraad laten weten dat de ingang van het gebouw De Rotterdam begin 2020 rookvrij wordt gemaakt. Ook dit wordt op Twitter gemeld.
Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid