meldpunt
word lid

Twee jaar geleden meldde een Nederlands echtpaar zich met hun rookvrije camping in Zuid-Frankrijk. In april start een tweede rookvrije camping, ook van een Nederlands stel.

De camping Le Font du Merle ligt in Branoux-les-Taillades, ook in Zuid-Frankrijk, op zo'n 70 kilometer van Montpellier. De eigenaren melden ons het volgende:

Vanaf het seizoen van 2020 is camping 'Le Font de Merle' in de Zuid Franse Cevennen geheel rookvrij! Dat betekent dat er op de gehele camping niet gerookt mag worden, inclusief het terras bij het restaurant, de speeltuin en alle staplaatsen. Daarbij zijn houtskool-barbecues en kampvuurtjes ook niet toegestaan. Een hele opluchting voor iedereen die niet geconfronteerd wil worden met rook.
Het betreft een gezellige, niet te grote camping, met speelterrein, zwembad en restaurant langs een mooi riviertje.

Vanaf maart zijn we op de vaste telefoon ook in het Nederlands bereikbaar, daarvoor nemen de Franstalige huidige eigenaren de telefoon nog op.
Voor zover we weten zijn we de tweede rookvrije camping in Frankrijk, en de eerste waar ook caravans en campers welkom zijn. We wensen iedereen veel gezond recreatieplezier!'

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid