meldpunt
word lid

81,5 procent van de bezoekers van de Efteling is vóór een rookverbod in het gehele park. Dit blijkt uit een peiling op Twitter van een nieuwssite over attractieparken in Europa.

Bezoekers van het attractiepark mogen nu nog overal roken, met uitzondering van wachtrijen en overdekte ruimtes. In totaal brachten 1042 personen hun stem uit in een Twitter-poll.

Een minderheid van 13 procent ziet liever geen aangescherpte maatregelen. 5,5 procent van de stemmers heeft geen mening over de kwestie.

Pretparken als Avonturenpark Hellendoorn, Julianatoren en Attractiepark Slagharen evenals een hoop dierentuinen hebben roken al overal verboden, met uitzondering van enkele afgezonderde rookzones. Tot nu toe had de Efteling een vrij conservatief beleid en bleef achterlopen in de bescherming van de gasten en kinderen.

De reactie van de Efteling op onze vraag wanneer de Efteling helemaal rookvrij wordt:

Momenteel onderzoeken wij of we ons rookbeleid willen aanscherpen en op welke manier dan. We overwegen hierbij diverse opties, waarbij we natuurlijk goed afwegen wat onze gasten precies van ons vragen. We verwachten hier op zeer korte termijn geen beslissing over te zullen nemen. Het aanpassen van het rookbeleid moet zeer weloverwogen gebeuren: het heeft namelijk heel wat voeten in aarde en gaat dus zeker niet over één nacht ijs.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid