meldpunt
word lid

Nadat in Spanje onze zusterorganisatie No Fumadores een petitie aanbod voor geheel rookvrije stranden, zijn er een aantal deelstaten die hieraan gehoor geven.

In Barcelona worden vanaf vandaag 4 stranden rookvrij. Dit was al eerder aangekondigd. Nieuw is nu dat op overtreding van de rookvrij-regel een boete staat: als een roker na een waarschuwing door de stadspolitie hardnekkig door gaat met roken, kan de roker wel beboet worden wegens ongehoorzaamheid aan het gezag.

In Catalonië zijn er verder nog enkele stranden die al jaren rookvrij worden gehouden. In Baskenland worden 8 stranden rookvrij, maar zonder sanctie. Op de Canarische eilanden geldt soms een beperkend rookverbod binnen anderhalve meter van iemand anders, op andere stranden weer een volledig rookverbod. In Andalusië (zuid-Spanje) gelden beperkende regels, ìn Galicië (noordwesten) zijn er al 162 rookvrij en wordt dit aantal nog verder uitgebreid, in Valencia zijn 30 stranden al rookvrij (sommige met geldboete) en wordt dit aantal ook uitgebreid.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid