meldpunt
word lid

In augustus 2021 bleek al dat de flitsbezorgdiensten van toen bestelde tabak gewoon aan minderjarigen verkochten. Het is nóg erger geworden.

Na onderzoek van consumentenprogramma Radar blijkt dat de huidige flitsbezorgers - Getir, Gorillas en Flink - zich in het gat in de markt hebben begeven dat de horeca heeft achtergelaten. De horeca mag geen sigaretten meer verkopen.

Omdat alle boodschappen voor deze 'flits'diensten online besteld moeten worden, valt de verkoop onder de wet die deze verkoop per 1 juli 2023 verbiedt. Officieel moeten bezorgdiensten aan de deur bij aflevering om legitimatie vragen, maar de bezorgers houden zich daar vrijwel niet aan.

Tweede Kamerleden Don Ceder (ChristenUnie) en Jeanet van der Laan (D66) hebben geschrokken dan wel bezorgd gereageerd. Ceder gaat Kamervragen stellen, maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft al aan dat handhaving niet makkelijk en de pakkans zeer klein is.

De bezorgdiensten hebben wel al gereageerd. Het lijkt erop dat ze het vervelend vinden dat ze hierop worden aangesproken.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid