De Surgeon General, de hoogste autoriteit in de Verenigde Staten op volksgezondheidgebied, heeft gisteren een rapport uitgebracht over het gebruik van allerlei soorten e-sigaretten door de Amerikaanse jeugd.

Hij pleit voor sterkere regulering en beter onderwijs om de Amerikaanse kinderen (!) en jongeren er beter van te doordringen dat deze e-sigaretten gevaarlijk zijn, net als gewone tabaksproducten.

De Surgeon General staat hier niet alleen in. Het rapport is geschreven en samengesteld door meer dan 150 experts. Omdat de fabrikanten steeds verschillende termen gebruiken voor hun produkten, worden met het rapport niet alleen e-cigaretten, maar ook e-sigaren, sigaarachtigen, e-hookah, mods, vape pens, vapes, en navulsystemen bedoeld.

Het rapport stelt dat de jeugd en jonge volwassenen in het bijzonder zeer kwetsbaar zijn voor de langetermijn-effecten van het zeer verslavende nicotine. Daarom is het gebruik van nicotine in welke vorm dan ook onveilig. Ook stelt het rapport dat de aerosolen die via de damp worden uitgeblazen anderen kunnen blootstellen aan mogelijk schadelijke chemicaliën.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid