De WK wielrennen 2021 die in België plaatsvinden, zullen volledig rookvrij zijn. "Een absolute wereldprimeur" volgens Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Voor het eerst in zijn honderdjarig bestaan zullen de wereldkampioenschappen tijdrijden en wegwielrennen een rookvrij evenement worden. Een rookverbod zal gaan gelden in alle zones die worden afgebakend voor de organisatie van het WK. Michils: "We hebben daar lang met de organisatoren van het WK over gepraat. Sport en roken gaan niet samen. Ook de Olympische Spelen of een topvoetbalploeg als FC Barcelona zijn al rookvrij." Langs het parcours kan helaas geen rookverbod worden opgelegd. "We kunnen de toeschouwers alleen maar vragen om niet te roken", aldus Michils.

Roken is de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak in België; maar liefst een op de drie kankers wordt erdoor veroorzaakt. Kom op tegen Kanker streeft daarom naar een rookvrije leefwereld en is zeer trots om de officiële charity partner te zijn van dit rookvrije evenement.

De 2021 UCI Road World Championships worden georganiseerd tussen 19 en 26 september 2021 in Vlaanderen.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid