Spaans bord voor rookvrij gebied

Spanje heeft een nieuw plan onthuld om roken te verminderen, het Integrale Plan voor Preventie en Bestrijding van Tabaksgebruik 2024-2027 (PIT).

Het plan richt zich op vijf hoofddoelen: het voorkomen van tabaksgebruik, het aanmoedigen van stoppen met roken, het verminderen van blootstelling aan rook, het bevorderen van onderzoek en het versterken van samenwerking. 

Het plan brengt enkele significante veranderingen met zich mee. Een van de meest besproken kwesties is de intentie voor een rookverbod op terrassen om schadelijke tweedehands rook te weren, hoewel dit nog niet expliciet in het plan is opgenomen. Roken in privéruimtes zal toegestaan blijven, maar het plan omvat een uitbreiding van rookvrije ruimten en een verbod op het gebruik van e-sigaretten in bepaalde openbare en sociale buitenruimten.

Andere belangrijke aspecten van het plan zijn de accijnsverhogingen op tabak, de introductie van afstotende generieke verpakkingen voor sigaretten, en regulering van reclame voor e-sigaretten en andere tabaksproducten.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid