Sportpark Goes Omnium rookvrij

Sport- en recreatieparken Het Omnium en De Hollandsche Hoeve hebben het gehele terrein, inclusief de omliggende gebieden, per 1 maart geheel rookvrij gemaakt.

In Goes is een belangrijke stap gezet richting een gezondere leefomgeving voor jong en oud. Deze maatregel, die het roken en vapen in het gebied verbiedt, is ingevoerd om vooral kinderen en jongeren te beschermen en hen het goede voorbeeld te geven. "Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven", benadrukken de samenwerkende partijen, waaronder onderwijsinstellingen CIOS en Scalda, sport- en recreatiecentrum Omnium en de Hollandsche Hoeve, en de gemeente Goes.

De directeur van Omnium, Bart van den Heuvel, legt uit dat de rookvrije zone al bij de Kattendijksedijk begint en benadrukt de rol van voorbeeldgedrag: “Ik geef ook sportles aan kinderen en vind het belangrijk dat ik hen het goede voorbeeld geef, dat roken niet de norm is”. De studenten, die actief een campagne voeren voor een Rookvrije Generatie, delen persoonlijke ervaringen over de invloed van groepsdruk op rookgedrag en benadrukken het belang van individualiteit: “Blijf je eigen ding doen, dan kom je het verst.”

Omnium-directeur Van den Heuvel geeft aan niet als een politieagent te zullen optreden en erkent dat handhaving uitdagingen met zich mee kan brengen, vooral met betrekking tot het weggooien van sigarettenpeuken. Toch benadrukt hij het belang van het initiatief: “Roken is een verslaving maar waar je rookt is een persoonlijke keuze. Wij vragen alleen dat niet hier te doen, zodat kinderen er niet mee in aanraking komen.”

De lokale overheid, vertegenwoordigd door wethouder André van der Reest, ondersteunt het initiatief en ziet het als een onderdeel van de verantwoordelijkheid van de gemeente om een gezonde leefomgeving te bevorderen. “We hopen dat veel partijen dit voorbeeld bij het Omnium volgen,” stelt Van der Reest, daarbij onderstrepend dat een gezonde toekomst een gezamenlijke inspanning vereist.

Dit besluit is een stap in de richting van een Rookvrije Generatie binnen de gemeente Goes, met de hoop dat dit voorbeeld door andere gemeenschappen en instellingen zal worden gevolgd.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid